Bio Elisabeth Opsahl

Elisabeth Opsahl is in Noorwegen geboren en getogen, maar is sinds 1998 woonachtig in Nederland. Zij studeerde blokfluit bij het Norwegian Academy of Music (Oslo, Noorwegen), het Koninklijke Conservatorium te Den haag en de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Haar leraren waren Reine-Marie Verhagen en Heiko ter Schegget.

In 2002, naast haar blokfluitstudies, begon Elisabeth zink (cornetto) te spelen. Zij volgde eerst lessen bij Marleen Leicher in Brussel, daarna studeerde zij bij Conservatoire de Musique de Geneve (Geneve, Switserland) onder prof. William Dongois en bij Schola Cantorum Basiliensis (Basel, Switserland), onder prof. Bruce Dickey.

Elisabeth werkt als freelance musicus en treedt op in binnen – en buitenland met verschillende ensembles en orkesten, zoals o.a. Brabants Musyccollegium, Il Concerto Barocco, Holland Opera, Norwegian Baroque Orchestra, Jerusalem Baroque Orchestra en Finland Baroque Orchestra. Zij gaf ook recitals en concerten in De Verenigde Staten en in Australië.

Elisabeth is lid van de ensembles ”Delta Consort” (16de en 17de eeuwse muziek) , Blokfluitensemble “Breeze”  en “Ensemble Suspiro” (in Noorwegen gevestigde barok-ensemble)). Zij treedt ook op als gastspeler bij andere ensembles, o.a. Castello Consort, Desiderium Consort en Apollo Ensemble.

Elisabeth geeft les op blokfluit en zink. Zij werkt als blokfluit-docente bij de Oranjeschool in Den Haag en heeft daarbuiten haar eigen praktijk in Den Haag, waar zij privelessen aan kinderen en volwassenen biedt.  Tevens is Elisabeth 15 jaar dirigente van The Nordic Choir in Rotterdam geweest. Zij werkt momenteel ook als dirigente van een harmonie in Noorwegen.